• 1394/05/27 - 06:37
  • بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خواص شگفت انگيز روغن هسته انگور

grape-seed
تاريخچه:

ارزش غذايي ودرماني انگور متجاوز از هزاران سال پيش شناخته شده است .سابقه مصرف اين ميوه به حدود شش هزار سال پيش نزد مصريان مي رسد.بعدها اروپاييان از عصاره انگور براي بهبود بيماريهاي چشم و پوست بهره گرفتند.در اين راستا جالب است بدانيد تحقيقات جديد بيانگر اين موضوع مي باشند که بسياري از خواص درماني انگور بدون شک مرتبط با هسته آن است.
هسته انگور حاوي چه موادي است؟

ويتامينE، فلاوونوئيدها، لينولئيک اسيد و ترکيباتي که پروسيانيدين ناميده مي شوند نظير تانن ها ، پيکنوجنول، ليگو مريک، پروآنتوسيانيدين به طور خيلي فشرده در هسته انگورجاي گرفته اند. البته عناصر فوق به ميزان جزئي تري در پوست انگور نيز يافت مي شود . رزوراترول ترکيب مهم ديگر موجود در هسته انگور است که مکمل آنتي اکسيداني معمول تري محسوب مي شود.

عصاره هسته انگور به چه فرمي قابل استفاده است ؟

امروزه عصاره مزبور به عنوان مکمل به اشکال مختلف (اعم از کپسول ،قرص ومحلولهاي خوراکي ) تجويز مي شوند، امامعمول ترين ودر دسترس ترين شکل مورد استفاده ،روغن هسته انگور است که کاربرد غذايي دارد ودر ضمن حاوي تمام خصوصيات ذکر شده دانه انگور نيز مي باشد.

ترکيب چربي موجود در روغن هسته انگور چيست؟

روغن هسته انگور حاوي مقادير قابل توجهي اسيد چرب امگا -6 است، به طوري که حدود 68درصد محتواي چربي آن از نوع اسيد لينولئيک مي باشد،
ولي از نظر امگا -3بسيار ضعيف است. بقيه اسيدهاي چرب آن شامل اسيد اولئيک (خانواده امگا-9)حدود 19 درصد، اسيد پالمتيک(اشباع)7/2درصد و اسيد استئاريک4/8درصد است. بر خلاف روغن زيتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛ روغن هسته انگور دماي پخت بالا را مي تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتري دارد وتغيير ناخوشايندي در ساختمان آن بوجو د نمي آيد، ضمن اينکه هيچ بو ومزه اي ندارد وممکن است براي ذائقه افرادي که بوي روغن زيتون رادوست ندارند، مقبوليت بيشتري داشته باشد. البته مهم است بدانيد که محتواي آنتي اکسيداني آن نيز بيشتر از روغن زيتون است. مهم ترين ويژگي هسته انگور ،خاصيت بالقوه آنتي اکسيداني موجود در آن است ، به طوري که خاصيت آنتي اکسيداني آن چندين برابر ويتامين c وويتامين Eکه آنتي اکسيدان هاي بالقوه هستند، در نظر گرفته مي شود.

آنتی اکسیدان چیست؟

آنتي اکسيدان ها موادي هستند که راديکال هاي آزاد (مواد مضر بدن )را تخريب مي کنند

راديکالهاي آزاد در واقع يون هاي اکسيژني هستند که باجذب بعضي الکترونها در سطح سلولي موجب صدمه زدن به DNAسلول ودر نهايت تخريب آن مي شوند . راديکال هاي آزاد به طور طبيعي در بدن توليد مي گردند، اما اين روند با افزايش سن ،تشديد مي شود.. همچنين بعضي عوامل محيطي مانند دودسيگار، بعضي داروها، اشعه ماوراءبنفش وآلودگي هوا نيز روند توليد آنها را سرعت مي بخشد راديکالهاي آزاد همچنين در بروز عارضه پيري و مشکلات بسياري از قبيل بيماري هاي قلبي و سرطان دخيل هستند. آنتي اکسيدان هاي موجود در هسته انگور قادر به خنثي سازي تاثير راديکال هاي آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگيري مي کنند .

فوايد درماني:

*  اسید لینولئیک موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.

* این روغن می  تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.

* مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.

* روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد.

* از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.

* بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.

* ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.

* مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

* با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.

* این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.

واحد غذا و دارو 
  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8393
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402