• 1393/12/02 - 09:17
  • بازدید: 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکتر محمدی هفته اول اسفندماه هفته ملی سلامت مردان ایرانی را گرامیداشت.

متن پیام معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش بدین شرح است:


موضوع سلامت مردان از دهه 90 مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران حوزه سلامت قرار گرفته است . در کشور ما امسال نهمین سالی است که هفته اول اسفند ماه به عنوان هفته ملی سلامت مردان ایرانی (سما) با محوریت نقش سوانح و حوادث ترافیکی در سلامت مردان و با شعار"  ایمنی ، کلید رسیدن به جامعه ای بدون حادثه " با تاکید بر خود مراقبتی در رانندگی  در چهارچوب پیام " کمربند خود مراقبتی را محکم ببندیم " با هدف حساس سازی مردان نسبت به سلامت و ترویج فرهنگ پیشگیری اولیه و تشخیص زود هنگام بیماریهای خطیر و بدون علامت در جامعه مردان، افزایش دسترسی آنان به اطلاعات سلامتی و گسترش فرهنگ برگزار می گردد. موضوع سلامت مردان در تامین سلامت جامعه  و خانواده نقش کلیدی دارد و بسیاری از فعالیتهای ارتقای سلامت مرهون نقش مردان است . حفظ سلامتی در مردان علاوه برآنکه سبب حفظ نیروی مهم مولد در جامعه می شود ، بر کیفیت زندگی خانواده ها نیز تاثیر گذار است.. سلامت مردان موضوعی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه  می شودو توسعه کشور را در پی خواهد داشت.


مردان نسبت به زنان در معرض فاکتور های خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیادو استرس شغلی در آنها بیشتر است  وحوادث عمدی از قبیل نزاع ها وخشونت ها نیز در میان مردان بیشتر است و سلامت آنها را تهدید می کند.از سوی دیگر مردان کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف  به تأخیر می اندازند. جنس مذکر در همه گروههای سنی از کودک و نوجوانان تا میانسال و سالمند نسبت به زنان در معرض فاکتورهای خطر بیشتر و در نتیجه مرگ و میر بالاتری هستند بطوری که امید به زندگی از بدو تولد برای مردان 71 سال  و  برای زنان73 سال  است . بررسی های متعدد آماری نشان می دهد که در مردان بار ناشی از حوادث ترافیکی 5 برابر زنان ، سقوط حدود 3 برابر زنان واعتیاد به عنوان یک عامل خطر برای حوادث حدود 10 برابر زنان می باشد سوانح و حوادث از مهم ترین عوامل تهدیدکننده سلامت مردان به شمار می آید و اغلب این سوانح نیز موجب مرگ و میر یا مصدومیت و ناتوانی و از کار افتادگی موقت یا دائم مردان می شود. همانگونه که به خوبی برای همگان آشکار است یکی از عوامل تهدید کننده سلامت مردان سوانح وحوادث به ویژه تصادفات و صدمات ناشی از مخاطرات محیط کار و زندگی می باشد  ۷۸.۸ درصد از قربانیان تصادفات برون شهری مردان بویژه مردان ۴۵-۱۵ ساله می باشد.


عواملی چون نوشیدن الکل، مصرف داروهای خواب آور، دخانیات و خواب آلود بودن، خوردن و آشامیدن در حین رانندگی، همچنین دید چشم می‌توانند همیشه مشکل ساز باشند. تصادف‌های رانندگی همواره می‌تواند علت های گوناگون دیگری چون خرابی سیستم ترمز، فرسوده بودن ماشین، کم نور بودن چراغها و.. داشته باشند. گاهی هم عوامل محیطی مثل آب و هوا یا خرابی جاده زمینه ساز حادثه می‌شود. ولی در بسیاری از زمینه‌ها همواره اشتباه های انسانی از نخستین علل تصادفات به شمار می‌آیند.


عادات متعددی در رانندگان برافزایش تصادفات در ایران موثر است:


- رانندگی با چراغ خاموش در شب


- صحبت و توجه به همراه در حین رانندگی


- خوردن و نوشیدن در رانندگی


- عدم رعایت فاصله ایمنی و توجه نکردن به سرعت


- حرکات نمایشی در حین رانندگی


- بی توجهی به علائم راهنمایی رانندگی


- صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی


- وجود نقص فنی در خودرو و بی توجهی به آن


- جر و بحث در داخل خودرو


- خوردن شربت و یا قرصهای مسکن و خواب آور.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8679
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402