طرح رستوران های دوستدار سلامت در گراش اجرا می شود
جلسه اجرای طرح دوستدار سلامت با حضور قائم مقام معاونت بهداشتی، معاون فنی و اجرائی،مسئول بهبود تغذیه جامعه و مسئول واحد سلامت محیط در دفتر معاونت بهداشتی برگزار شد.
در ابتدا دکتر رادفر قائم مقام معاونت بهداشتی گفت:پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر بعنوان یک اولویت اصلی معرفی شده است که در میان عوامل خطر این بیماری ها ،چاقی یک ریسک فاکتور اصلی است که برای کنترل و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، فرهنگ سازی و آموزش به مردم در خصوص رژیم غذایی سالم جزءقدم های اولیه آن است و استانداردسازی محیط در قدم های دوم قرار دارد.
در ادامه مهندس مساح معاون فنی و اجرائی گفت:بدلیل تقاضای زیاد مردم درخصوص فست فودها عرضه هم زیاد می شود بنابراین فرهنگ سازی درخصوص داشتن رژیم غذایی سالم از اهمیت زیادی برخوردار است.
مریم اکبرزاده مسئول بهبود تغذیه جامعه در این جلسه گفت:آمارها نشان می دهد با افزایش پوشش مرافبت های تغذیه ای در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵،در تمامی گروه های سنی به خصوص جوانان،میانسالان و سالمندان ، روند چاقی رو به افزایش است.وی افزود واحد بهبود تغذیه با همکاری سلامت محیط و همه ی بخش های توسعه،سیاست های خود را با هدف تامین سلامت و فراهم کردن محیطی سالم به گونه ای اتخاذ کرده که ضمن رعایت عدالت در سلامت، مسئولیت خود را در کاستن خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن بشناسد.اکبرزاده گفت: تغییر شیوه زندگی مردم مانند رفتارهای غذائی نامناسب از جمله مصرف بی رویه فست فودها و نوشابه های قندی تصمیم به اجرای طرح رستوران و فست فودهای دوستدار سلامت گرفته شده است.
در پایان جلسه پس از بحث و تبادل نظر مواردی همچون حذف نمکدان ها و روغن های جامد از تمامی رستوران ها،ارزیابی و پایش رستوران ها و فست فودها به صورت سه ماهه اعلام و اعلام شرایط استاندارد محیط و سالم سازی غذا طبق چک لیست ها ، برخورد قاطع با متخلفین و اعطای لوح دوستدار سلامت به رستوران ها و فست فودهای برتر تصویب شد.