• 1394/07/14 - 08:08
  • بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

موردی از ابتلا به کرونا ویروس در شهرستان گراش گزارش نشده است

156994_794

به گزارش واحد مراقبت و پیشگیری بیماری های واگیر حوزه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش  خوشبختانه مورد مثبت بیماری کروناویروس در شهرستان گراش گزارش نشده است و کلیه موارد مشکوک بیماری با اقدامات حمایتی و درمانی در مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین علی (ع) شهرستان گراش و بیمارستان امام رضای لارستان رو به بهبودی می باشند.


محمد نوروزی مسئول واحد مراقبت و پیشگیری از بیمار یهای واگیر شهرستان در مورد معرفی این بیماری گفت :      كرونا ويروس‌ها، خانواده بزرگي از ويروس‌ها هستند كه در انسان معمولاً بيماري‌هاي خفيف تنفسي مانند سرماخوردگي معمولي ايجاد مي‌نمايند، اما برخي از آنها نيز مانند سارس بيماري تنفسي شديد ايجاد مي‌كند.
بيماري
MERS(نشانگان تنفسي خاورميانه)  Middle East Respiratory  Syndrome بيماري تنفسي جديدي است كه براي اولين بار از عربستان و سپس برخي كشورهاي عربي خاورميانه شناخته شد. عامل اين بيماري تنفسي يك ويروس جديد از خانواده كرونا ويروس‌ها است كه به نام كروناويروس نشانگان تنفسي خاورميانه (MERS-CoV) شناخته مي‌شود. در افرادي كه سن بالا داشته و از لحاظ جسمي ضعيف مي‌باشند، يا كساني كه از بيماري مزمن مانند ديابت پيشرفته، سرطان و بيماري‌هاي خوني، بيماري قلبي، بيماري ريوي مزمن، بيماري كبدي يا كليوي رنج مي‌برند، ويروس MERS مي‌تواند باعث بيماري شديد تنفسي و حتي مرگ گردد.


نوروزی در ادامه با بیان اینکه بيماري ويروسي MERSدرمان دارويي مشخصي ندارد و هنوز واکسنی ندارد و در موارد شديد درماني‌هاي حمايتي در بيمارستان انجام مي‌شود، گفت راه قطعي انتقال بیماری مشخص نيست و به نظر مي‌رسد از راه قطرات تنفسي، بزاق و ترشحات بدن بيماران قابل انتقال باشد و رعايت اصول بهداشت فردي در این زمینه بسيار اهميت دارد.  این بیماری بعد از تماس نزديك با بيمار علامت دار شامل : روبوسي و دست دادن، تماس با بزاق و ساير ترشحات و مايعات بدن بيمار امكان انتقال بيماري وجود دارد.


با توجه به اهمیت موضوع : در مورد حجاج  در عرض 14 روز بعد از بازگشت دچار تب، سرفه و علائم تنفسي، يا اسهال و علائم گوارشي شوند ممكن است به MERSمبتلا شده باشند و بايد به نزديكترين بیمارستان ، مركز بهداشتی درماني منطقه يا به پزشك خود اطلاع دهند. وی در این مورد توصیه کرد: رعايت اصول بهداشت فردي از قبيل شست و شوي دست،  عدم روبوسي و دست دادن و به تاخير انداختن مراسم ولیمه حجاج حداقل به مدت دو هفته برای كاهش ابتلاء موارد عفونت هاي تنفسي بسيار موثر است.


 
  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 7594
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402