به مناسبت روز جهانی آسم
پیام معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی آسم
با توجه به اهمیت و ضرورت پیشگیری و کنترل بیماری آسم، ائتلاف جهانی برای کنترل آسم اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز "جهانی آسم" نامگذاری کرده است که امسال مصادف با 18 اردیبهشت ماه با شعار «ارتقاء درمان آسم با آموزش» میباشد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، اولین سه شنبه ماه می هر سال (مصادف با 18 اردیبهشت 1403) به نام روز جهانی آسم نام گذاری شده است دکتر آرمان تلاشان معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش به این مناسبت پیامی صادر کرده است:
متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشور های جهان و از جمله در کشور ما محسوب می گردد، آسم شایع ترین بیماریهای غیرواگیر مزمن است که بیش از 260 میلیون نفر در دنیا را مبتلا کرده است و مسئول بیش از 450 هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آنها قابل پیشگیری هستند. پیش بینی می شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم بیش از 100میلیون نفر افزایش یابد.
نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، ائتلاف جهانی برای کنترل آسم اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است که امسال مصادف با 18 اردیبهشت ماه با شعار"ارتقاء درمان آسم با آموزش" می باشد.
متاسفانه سهم زیادی از مراجعات بیماران(بویژه کودکان) به درمانگاه ها، بیمارستان ها و مراکز فوریتهای پزشکی و همچنین غیبت از مدرسه و محیط کار به این بیماری اختصاص دارد، آسم به عنوان شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی شناخته شده است.
در برخی مناطق دنیا مثل خاورمیانه آسم کمتر تشخیص داده شده و حتی بسیاری از بیماران مبتلا به آسم از بیماری خود مطلع نیستند. عدم تشخیص صحیح و درمان ناقص بیماری علاوه بر صدمات جانی، بار مالی زیادی را به فرد، خانواده و جامعه تحمیل می کند.
از آنجا که شناسایی به موقع بیماران، درمان فوری بیماری در شرایط حمله، آموزش بیماران از جهت دوری از عوامل تشدید کننده و خطرزای بیماری، مصرف صحیح دارو و استفاده درست از وسایل کمک درمانی، نقش بسیار مهمی در کنترل آسم و بخصوص پیشگیری از مرگ و میر آن ایجاد میکند، بهورزان و مراقبین سلامت بعنوان نیروهای خط مقدم در این زمینه مسئولیت مهمی را برعهده دارند.
برای همهی گروههای سنی در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی شهری و روستایی، خدمات مراقبتی و پیشگیری از بیماریهای تنفسی و آسم به طور رایگان انجام میشود لذا همه همشهریان عزیز میتوانند در صورت داشتن علائم خطر از قبیل: سرفه بیش از 4هفته طی یکسال گذشته، خس خس سینه مکرر طی یکسال گذشته، تنگی نفس(بویژه پس از فعالیت فیزیکی یا متعاقب عفونتهای تنفسی) طی یکسال گذشته، جهت پیگیری بیشتر به این مراکز مراجعه نمایند.