به مناسبت روز جهانی شنوایی
پیام معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش به مناسبت روز جهانی شنوایی
مهندس علیرضا مساح معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش در گفت گو با روابط عمومی معاونت بهداشت به مناسبت روز جهانی شنوایی سنجی مراقبت از گوش و شنوایی را ضروری دانست و ناشنوایی را یک معلولیت خاموش خواند. وی شعار این روز جاهنی را "مراقبت از گوش، شنوایی برای همه، بیاید آن را به واقعیت تبدیل کنیم" اعلام کرد.
مهندس علیرضا مساح معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش در گفت گو با روابط عمومی معاونت بهداشت به مناسبت روز جهانی شنوایی سنجی مراقبت از گوش و شنوایی را ضروری دانست و ناشنوایی را یک معلولیت خاموش خواند.
معاون بهداشت گفت: سازمان جهانی بهداشت سوم مارس(12 اسفندماه) هر ساله به نام روز جهانی شنوایی سنجی نام گذاری می کند امسال نیز این روز را با شعار "مراقبت از گوش، شنوایی برای همه، بیاید آن را به واقعیت تبدیل کنیم" معرفی شده که بر اهمیت پیشگیری از کم شنوایی و ناشنوایی تاکید دارد چرا که ناشنوایی معلولیت خاموش نامیده می شود، بر اساس آخرین برآورد های منتشر شده، نزدیک به 900 میلیون نفر در سراسر جهان تا سال 2050 از ککم شنوایی ناتوان کننده رنج خواهند برد. در حال حاضر 466 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج می برند که 34 میلیون نفر از انها کودک هستند.
دلایل اصلی رشد کم شنوایی در جهان طی این سالها ، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت ها ، بیماریهایی مانند سرخک، اوریون، سرخجه ، مننژیت ، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی مانند داروهای سل و مالاریا ، مصرف ناصحیح از آنتی بیوتیک ها، عوامل ژنتیکی ، قرار گرفتن در معرض اصوات بلند مثل محیط های شغلی و نظامی و استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی در اماکن تفریحی و کار می باشد
معاون بهداشت اذعان کرد: کم شنوایی برای جوامع مختلف جهان گران است و هزینه های مربوط به آن بسیار بالا می باشد. و سالانه 980 میلیارد دلار هزینه تحمیل می کند.
3تا 5 درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی متوسط تا عمیق می باشند ( شیوع کم شنوایی در استانها برابر 7/2 در هزار تولد زنده است و برآورد شده که سالانه 4 تا 5 هزار نوزاد کم شنوا در کشور متولد می شوند)
میزان اختلالات شنوایی ناشی از مسائل ژنتیکی در ایران نسبت به آمار جهانی بالاتر است. 60 تا 70 درصد مراجعین به مرکز توانبخشی که دچار مشکل شنوایی بوده اند از خانواده هایی هستند که ازدواج فامیلی داشته اند.
کم شنوایی دائمی کودکان یک اختلال شایع است به طوریکه بروز آن از تمام بیماریهای متابولیک که تحت پوشش غربالگری نوزادان هستند بیشتر است.
وی در ادامه افزود: کم شنوایی بر بسیاری از شئونات زندگی افراد تاثیر مستقیم و غیر مستقیم می گذارد. اثرات این بیماری بر توانایی افراد برای برقراری ارتباط ، معاشرت ، یادگیری ، کار و لذت در زندگی ، انزوای اجتماعی و احساس تنهایی بسیار تاثیر می گذارد. ( در افراد مسن به طور خاص کم شنوایی می تواند منجر به زوال شناختی، افزایش خطر ابتلا به افسردگی و زوال عقل شود)
خوشبختانه بیش از 50 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی در بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان با اجرای برنامه های پیشگیری و مراقبتی ، قابل پیشگیری هستند. رعایت مراقبت های بهداشتی اولیه می تواند بیش از 60 درصد نیاز به خدمات ، مراقبت های گوش و شنوایی را کاهش دهد.
نظر دهید