• 1400/07/24 - 06:30
  • بازدید: 108
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام مهندس علیرضا مساح به مناسبت هفته سلامت بانوان

۱۲۲

۲۴ الی ۳۰ مهرماه هفته ملی سلامت بانوان ایرانی با شعار زنان ، مدیریت سلامت ، مهار کرونا


مهندس علیرضا مساح در پیامی فرا رسیدن هفته سلامت بانوان را تبریک گفت.


وی گفت:


هنگامی که بخشهای مختلف یک جامعه با یک بحران بهداشتی مواجه میشوند، چرخه ای به وجود می آید که با تضعیف وضعیت اقتصادی، بهره وری را تحت فشار قرار میدهد و با افزایش آمار شیوع بیماریهای مزمن، هزینه مراقبتهای بهداشتی را بالا میبرد. این امر به سهم خود فقر را زیاد میکند و در نتیجه باعث گسترش بیماری میشود . در حال حاضر پاندمی کووید ۱۹ در سراسر جهان موجب این چرخه معیوب شده است که به دنبال آن آسیبهای اجتماعی و بهداشتی افزایش میابد.


فقر بصورت مانعی برای دسترسی اقشار ضعیف و متوسط جامعه به مراقبتهای بهداشتی-درمانی عمل میکند، چرا که هزینه درمان بیماری برای این اقشار بسیار سنگین است.


پس از وقوع همه گیری کووید ۱۹ ، در مدت کوتاهی مشخص شد که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در مردان بیشتر است. این واقعیت همچنان به قوه خود باقی است،  اما زنان بیش از مردان بار عواقب اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماری را بدوش میکشند.


طبق مستندی از سازمان ملل که در آوریل ۲۰۲۰ منتشر شد، پاندمی کووید ۱۹ آسیب پذیری زنان در زمینه های اجتماعی اقتصادی و سیاسی را بیشتر تحت تاثیر قرار داده، شکاف بین دو جنس در این زمینه ها را عمیق تر میسازد.


 



 

ایشان افزود:

همه گیری کووید۱۹ چیزی بیش از یک بحران سلامت است. این همه گیری بشدت وضعیت اقتصادی و نیز اجتماعی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.  قطعا تاثیرات همه گیری از کشوری به کشور دیگر متفاوت خواهد بود ولی در هر حال باعث افزایش فقر و نابرابری در سطح جهانی خواهد شد.  زمانی که شوک اقتصادی ناشی از کووید ۱۹به جامعه وارد شود، زنان بیش از مردان صدمه می بینند چرا که بطور کلی زنان درآمد و پس انداز کمتری نسبت به مردان دارند. سهم بیشتری از مشاغل ناپایدار مربوط به زنان میشود و بالطبع از حمایتهای شغلی کمتری برخوردارند. در خانواده های طلاق، زنان بیش از مردان سرپرستی فرزند را بعهده دارند. مجموع این عوامل باعث میشود که زنان بیش از مردان از شوک اقتصادی کووید ۱۹ صدمه ببینند.


برای کم کردن بار این همه گیری از روی زنان، لازم است فعالیتهای حمایت جویی با سازمانها و نهادهای حمایتگر دولتی  )مانند کمیته امداد، بهزیستی(  و سازمانهای خیریه و مردم نهاد صورت گیرد.  برخی از زمینه فعالیتهایی که به زنان کمک خواهد کرد شامل این موارد خواهد بود:


وجود ساختارهایی برای مراقبت از افراد مسن، ناتوان و مبتلایان به کووید ۱۹،


فراهم کردن لوازم و تجهیزات لازم برای افرادی که از بیمار کووید ۱۹ مراقبت میکنند،


آموزش به افراد و جوامع به منظور ارائه مراقبتهای کووید به بیمار به شکل موثر،


فراهم کردن خدمات حمایتی برای افرادی که از مبتلایان به کووید ۱۹ نگهداری میکنند،


فراهم کردن امکان مرخصی استعلاجی همراه با حقوق برای بیماری خود فرد و یا بیماری افراد خانواده،


راه انداختن سیستمهای حمایت مالی ویژه برای زنانی که مسئولیت مراقبت دارند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8194
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

۱۲۳۴

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402