کمیته اختلالات ناشی از کمبود ید برگزار شد
کمیته اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD)که متشکل از قائم مقام معاون بهداشتی،معاون فنی و اجرائی، مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه، نماینده اداره صنعت و معدن شهرستان و نماینده مدیریت غذا و دارو است، در دفتر معاون بهداشتی با حضور دیگر مسئولین ستادی برگزار شد.
در ابتدا دکتر رادفر ضمن خوش آمدگویی به اجرای برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید و یددار کردن نمک های خوراکی تاکید کرد. سپس مریم اکبرزاده مسئول بهبود تغذیه جامعه گفت: اجرای این برنامه طی سالیان گذشته موجب کاهش قابل ملاحظه ی شیوع گواتر در کشور شده که بر اساس نتایج چهارمین پایش ملی در سال ۱۳۸۶مبین استمرار موفقیت در مهار کمبود ید در کشور بوده است.
اکبرزاده در خصوص کمیته اختلالات ناشی از ید گفت:این کمیته به صورت سه ماه یکبار در سطح دانشگاه ها با هدف بررسی و اطمینان از میزان ید نمک در سطح تولید، درجه خلوص و ید مصرفی افراد جامعه برگزار می شود. وی گفت: واحد بهبود تغذیه با همکاری واحد بهداشت محیط بصورت منظم و دوره ای از نمک های مصرفی و بسته بندی شده در مراکز عرضه،بیمارستان، رستوران ها، سلف سرویس ها، بوفه های مدارس، آزمایش یدسنجی انجام می دهد و جهت انجام پایش میزان یدسنجی شهرستان هر ساله به تعداد ۲۴۰ نمونه ید ادرار جمعیت در معرض خطر که دانش آموزان ۱۰-۸ ساله هستند به آزمایشگاه مرجع ارسال می کند.مسئول بهبود تغذیه گفت: طبق آخرین بررسی انجام شده در سال ۹۶-۹۵ ، ۱۱٫۲درصد دانش آموزان دچار کمبود ید هستند که علت آن می تواند تولید نمک های یددار با کیفیت پایین و نامطلوب در سطح تولید و نامناسب بودن نحوه نگهداری و مصرف نمک توسط خانوارها باشد که اختلالاتی از جمله کاهش رشد ذهنی و جسمی،کاهش قدرت یادگیری و آستانه شنوایی به ویژه در کودکان و نوجوانان و جوانان بدنبال خواهد داشت.