کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید تشکیل شد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید با محوریت جلوگیری از مصرف و تبلیغ نمک های غیر مجاز روز دوشنبه پنج شهریور ماه در دفتر معاون بهداشت تشکیل شد.
در ابتدای جلسه دکتر علیرضا گلستان معاون بهداشت شهرستان گفت: «کمبود ید و گواتر یکی از مشکلات تغذیه ای عمده در کشور بوده است و مصرف نمک یددار تصفیه شده راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است ولی باید به این نکته توجه داشت به دلیل شیوع فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی نباید منجر به تشویق مردم به مصرف زیاد نمک شود. »معاون بهداشت افزود: نمک باید کم مصرف شود ولی همان مقدار کم حتما از نوع یددار تصفیه شده باشد.
سپس مریم اکبرزاده مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه گفت:«اجرای برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید و یددرا کردن نمک های خوراکی (که حدود سه دهه قبل در کشور به مورد اجرا گذاشته شده است)موجب کاهش قابل ملاحظه شیوع گواتر از حدود ۷۰درصد به ۶/۵ درصد کاهش یافته است » وی افزود: با توجه به بررسی های ملی انجام شده در سال ۹۶ این شاخص افت داشته و در نهایت خطر برگشت مشکل در کشور را بدنبال خواهد داشت که به نظر می رسد برخی مسائل از جمله تبلیغات کسترده نمک های غیر استاندارد به ویژه نمک دریا، نمک فله ای، سنگ نمک و غیره تهدیدی جدی برای افت شاخص های این برنامه ملی شده است.
به گفته وی پوشش مصرف نمک یدار بر اساس بررسی کشوری، استان فارس ۹۲/۲ درصد خانوارها نمک یددار تصفیه شده و ۶/۲ درصد نمک های غیر یددار مصرف می کنند که به نسبت میانگین کشوری ۲/۲ درصد کمتر از نمک های یدار تصفیه شده استفاده می شود.
گفتنی است ممنوعیت تبلیغ و جمع آوری نمک های دریا، فله ای، سنگ نمک، یکی از مصوبات این جلسه بود.