گفتگوی معاون بهداشتی با روابط عمومی به مناسبت روز جهانی سالمند
مهندس علیرضا مساح ضمن تبریک آغاز هفته ملی و روز جهانی سالمند در مصاحبه ای با روابط عمومی معاونت بهداشت گفت:
.
امروزه به دلیل بهبود شرایط بهداشتی شاهد افزایش خدمات بهداشتی درمانی و ارتقای شاخص امید به زندگی هستیم از این رو جمعیت سالمندان همواره رو به افزایش است، به نحوی که درصد قابل توجهی از جمعیت جوامع را سالمندان تشکیل دادهاند، بنابراین سلامت سالمندان یکی از مهمترین مسائل و چالشهای پیش روی سیاستگذاران و مدیران حوزه سلامت میباشد.
.
معاون بهداشت افزود:
سالمندی مساوی با بیماری و درد نیست و میتوان از جوانی و میانسالی برای دوره سالمندی سالم برنامه ریزی کرد تا از هرگونه مشکل احتمالی که ممکن است در این دوره گریبانگیر سالمند شود مقابله کرد. سالمندان انتقال دهندگان فرهنگ و آداب و رسوم گذشته هر جامعه به نوجوانان، جوانان و آیندگان هستند به طوری که چهره فردای هر جامعه متاثر از سالمندان آن جامعه میباشد، بنابراین حفظ کرامت سالمندان و ارزشمند دانستن ایشان به برای صیانت از فرهنگ اجتماعی هر جامعه امری ضروریست.
.
وی در ادامه فرمود:
این گروه در هر جامعه باعث می شوند که مسائل و بحران های فرهنگی و اجتماعی سایر جوامع به سادگی به هر جامعه ای وارد نشده و آیندگان چراغ روشنی در راه گذر از موانع ومشکلات فرهنگی در پیش روی خوداحساس کنند. از نظر اجتماعی، سلامت روحی و روانی سالمندان از یک سو و سلامت جسمی آنان از سوی دیگر یکی از مهمترین معیارها و شاخص های تعیین کننده پیشرفت هر جامعه محسوب می شود. سالمندان هم در محیط منزل خود وهم در محیط بیرون نیاز به توجه خاص دارند.
توجه ویژه به زمان استراحت، تغذیه و درمان بیماری های مزمن اجتماعی سالمندان موجب خواهد شد تا آنان بتوانند روز ها و سال های بیشتری را با سلامت در کنار ما سپری نمایند، حفظ ارزش های خاص در هر جامعه تنها با تکریم واقعی و درک بیش از پیش سالمندان در جامعه امکان پذیر خواهد بود. خانواده هایی که در میان خود سالمند و یا سالمندانی دارند به این نکات توجه نمایند:
.
اولاً درک خاص سالمندان از نظر تغییرات فیزیولوژیک به وجود آمده در میزان بینایی ، شنوایی و حرکتی آنان
ثانیاً توجه ویژه به وضعیت خاص و نیاز های تغذیه ای سالمندان که طبیعتا لزوم انجام مشاوره با متخصصین تغذیه را موجب میشود.
ثالثاً توجه خاص به نوع بیماری هایی که ممکن است سالمندان داشته باشند. از آنجائیکه اینگونه بیماری ها مزمن هستند و نیاز به مراجعات مکرر به مراکز درمانی و دریافت دارو های مختلف به تعداد قابل توجه دارند.
رابعاً توجه به نیاز های خاص اجتماعی سالمندان مانند وسایل مورد نیاز چه درمنزل و چه در جامعه، پوشاک مناسب، فضای استراحت مناسب، تفریح مناسب وحتی ایجاد مراکزی جهت دسترسی آسان سالمندان به مایحتاج روز مره. ایجاد داروخانه های دوستدار سالمند، درنهایت احترام به سالمندان، احترام به دیروز، امروز و فردای هرجامعه خواهد بود.