• 1396/05/10 - 04:34
  • بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

گفتگو با مریم اکبرزاده مسئول بهبود تغذیه جامعه با "موضوع تغذیه با شیر مادر

"۱۰ الی ۱۶ مرداد ماه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی باد"


                      " حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم شیردهی; باهوش و قوی با شیر مادر"


 


مریم اکبرزاده در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشت در خصوص تغذیه با شیر مادر گفت:


در ۶ ماهه اول زندگی شیر مادر به تنهایی برای تغذیه کودک کافی است، البته در کنار آن، روز سوم تولد تا پایان دو سالگی باید مکمل های مورد نیاز نیز مصرف نماید.


اکبرزاده در خصوص حجم شیر مادر بعد از زمان  گفت: خیلی از مادران توقع دارند پس از زایمان شیر زیادی داشته باشند و اکثراً در هنگام مراجعه مراقبت های بهداشتی از کافی نبودن شیر گلایه می کنند که لازم به ذکر است گنجایش معده نوزاد در روز اول تولد به اندازه یک تیله ی بزرگ است و متوسط دریافت شیر در هر نوبت تغذیه ۲ تا ۱۰ سی سی کفایت می کند، معده نوزاد در روز سوم به اندازه توپ پینگ پنگ می باشد که متوسط دریافت شیر مادر در هر نوبت تغذیه ۱۵ تا ۳۰ سی سی و روز دهم تولد معده به اندازه یک تخم مرغ بزرگ می شود، مادرانی که بلافاصله پس از زایمان شیردهی خود را شروع می کند تولید شیر بیشتری خواهد داشت .


در پایان مسئول بهبود تغذیه جامعه در مورد مزایای شیر مادر برای نوزاد و مادر خاطر نشان کرد: شیر مادر دارای مزایای زیادی هم برای نوزاد و هم برای مادر دارد که مهمترین مزایای برای مادر تقویت رابطه عاطفی بین مادر و نوزاد و تضمین سلامت مادر است شیر مادر کاملترین غذاست و ترکیبات شیر با بالا رفتن سن کودک با توجه به نیاز او تغییر پیدا می کند و هضم آن آسان و باعث افزایش هوش کودکان و محافظت شیرخوار در برابر ابتلا به عفونت ها و پیشگیری از بیماری های مزمن مانند چاقی، دیابت و فشار خون در بزرگسالی می شود.


 


مریم اکبرزاده


مسئول واحد تغذیه بهبود جامعه معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش




 
  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8180
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402