• // - 20:26
  • بازدید: 135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پیام معاون بهداشت

پیام معاون بهداشت به مناسبت پویش پیشگیری از سقط

دکتر مهروری در پیامی که به مناسبت پویش پیشگیری از سقط در حال برگزاریست ساختار متعادل جمعیت را از اصلی‌ترین مولفه‌های تعیین کننده قدرت آن کشور به عنوان کرد و برخورداری از نیروی مولد و جوان، این قدرت را در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... دانست.

پویش پیشگیری از سقط جنین از یکم الی سی‌ام بهمن ماه ۱۴۰۳ با شعار «می‌خواهم زنده بمانم» با هدف ارتقای سلامت آحاد جامعه و جوان‌سازی جمعیت، تامین مراقبت‌ها و خدمات سلامت با کیفیت، عادلانه و در دسترس عموم است در سطح شهرستان گراش در حال برگزاریست، لذا در راستای تحقق اهداف و سیاست‌های کلان، تامین بارداری سالم هم از منظر سلامت و هم حفظ کرامت مادری و نیز صیانت، حفظ و ارتقای سلامت جنین، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. از این رو دکتر سعید مهروری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش پیامی صادر کرده است:

 

دکتر سعید مهروری:

در هر کشوری ساختار متعادل جمعیت از اصلی‌ترین مولفه‌های تعیین کننده قدرت آن کشور به شمار می‌آید و برخورداری از نیروی مولد و جوان، این قدرت را در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و... چندین برابر افزایش می‌دهد.

در طول ۴ دهه اخیر به دلیل اجرای سیاست‌های محدود سازی جمعیت، نرخ باروری کلی به پایین ترین حد خود رسیده و از نرخ جایگزینی نسل(۲/۵ %) تنزل پیدا کرده است.

 

دکتر مهروری افزود:

یکی از عوامل تاثیرگذار بر کاهش نرخ جمعیت، افزایش سقط‌های عمدی جنین می‌باشد، که در این میان قبح‌زدایی و عادی‌سازی جریان ضدفرهنگی سقط جنین تاثیر بسزایی در سرعت بخشیدن به جریان اضمحلال نسل را داشته است.

در برخی از گزارشات آمار سقط عمدی جنین سالانه بالای ۵۰۰ هزار یاد می شود. علاوه بر آنکه خلاف قوانین و مصداق جرم می‌باشد. در فتاوی مراجع دینی حرام الهی به شمار می آید، و در همه مکاتب دینی "مذموم" تلقی شده است. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر کاهش نرخ باروری، افزایش سقط های خودبخودی می باشد. میزان بروز سقط از جمله سقط‌های خودبخودی در جمعیت های مختلف متفاوت است و در بارداری های ۵ تا ۲۰ هفته میزان بروز آن از ۱۱٪ تا ۲۲٪ برآورد شده است.

 

معاون بهداشت اضافه کرد:

از عوامل تاثیرگذار در بروز سقط های خودبخودی را می توان به موارد همچون:

افزایش سن، مصرف الکل، استفاده از گازهای بی حسی (در فرایند دندانپزشکی)، استفاده از قهوه به میزان بالا، بیماری‌های مزمن مانند دیابت بد کنترل شده، بیماری سلیاک، بیماری‌های خود ایمنی ،بیماری تیروئید و حتی چاقی و نیز استعمال دخانیات، عفونت‌های ادراری - تناسلی، مصرف برخی از داروها، در معرض برخی از سموم قرار گرفتن، عوامل اجتماعی و رفتاری (همچون شیوه زندگی ناسالم، عوامل شغلی و محیطی و امثال آن اشاره کرد. حدود ۴۵٪ از تمام سقط جنین‌ها ناایمن هستند که ۹۷٪ از آن‌ها در کشورهای در حال توسعه انجام می شود. سقط نا ایمن جنین یکی از علل اصلی اما قابل پیشگیری، مرگ و میر و عوارض مادران است، که می‌تواند منجر به عوارض جسمی و روانی و بار اجتماعی و مالی برای زنان، جوامع و سیستم های سلامت شود.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 17739
کلمات کلیدی
محمد اسماعیلی
خبرنگار

محمد اسماعیلی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:تک فرزندی

21 بهمن 1403

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403