سلامتی خود را تضمین کنید:
- برای پیشگیری ازبیماری قلبی از همین امروز شروع کنیم فردا دیر است.
- لبیات خیلی كم چربی (ماست و شیر 5/1 % چربی) مصرف کنید.
- از خوردن سوسیس و كالباس ، شیرینی های پر چربی و پر خامه ، سس ها و كباب های كوبیده كه پر از چربی است ، آبگوشت پر چربی پرهیز كنید .قبل از پخت چربیهای قابل رویت گوشت و مرغ را جدا نمایید.
- از سرخ کردن مواد غذایی خود داری کنید و حتی الامکان از غذاهای آب پز، بخارپز و کبابی استفاده شود.
- قندهای ساده مثل شكر ، قند و شیرینی را كمتر مصرف کنید..
- با انجام آزمایش خون دوره ای میزان کلسترل خون خود را کنترل کنید و از میزان کلسترول بد و کلسترول خوب خود آگاه شوید.
- مصرف ماهی بدلیل داشتن چربی مفبد امگا 3 به صورت دو بار در هفته توصیه میشود.
- مصرف میگو بدلیل داشتن مقداری کلسترول بصورت مداوم توصیه نمی شود.
- مصرف تخم مرغ به 3 عدد در هفته محدود شود.
فشار خون
- مصرف نمک را محدود کنید .
- از خوردن تنقلات شور مثل چیپس ، پفك ، خیار شور و شور سبزیجات خودداری كنید .
- از محصولات کم نمک یا بی نمک مانند غلات یا سبزیجات آماده نمک نزده استفاده کنید.
- به برچسب غذایی غذاها توجه کنید چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم (نمک) وجود دارد
چاقی
- میان انرژی دریافتی و فعالیت بدنی برای رسیدن به وزن طبیعی یا حفظ آن تعادل ایجاد کنید.
- اگر اضافه وزن دارید حتما با رعایت رژیم غذایی اصولی به مرور وزنتان را كم كنید .
- تسلیم مزه مطلوب غذاهای چرب و یا سایر تمایلات خودتان نشوید و برای سلامتی خود ارزش قائل شوید.
- بیش از حد نیاز غذا نخورید.
- مصرف مواد حاوی قند و شکر مثل شیرینیها، نوشابه ها، آبمیوه تجاری به حداقل برسانید.
- به جای نوشابه های شیرین و گاز دار از آب و یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنید.
- مصرف غذاهای فوری (fast food) و آماده که اغلب شور، چرب، شیرین و یا سرخ شده هستند به حداقل برسانید.
- سعی كنید بیشتر از مواد غذایی گیاهی تغذیه كنید. میوه ها ، سبزیجات، حبوبات و غلات،كلید سلامتی شما هستند
- از حبوبات و نانهای سبوسدار استفاده کنید .این مواد غذایی در کاهش چربی و کلسترول خون شما به شما کمک میکند.
- ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد علاقه کودک به غذاهای سالم را از این دوران در ذائقه کودک پرورش دهید.
- افراد چاق باید غذاهای کم کالری را با فاصله های یکسان در طول روز و در 5 الی 6 وعده مصرف کنند.
- به جای سسهای چرب از سبزی ها، آب لیمو، آب آبغوره، روغن زیتون و ماست کم چرب به عنوان طعم دهنده در انواع سالادها و غذاها استفاده کنند. واحد غذا و دارو