بسیج ملی تغذیه (۲۹ آذر الی ۱۵ دیماه)
۲۹ آذر الی ۱۵ دیماه بسیج ملی تغذیه با شعار" ۱ ۲ ۳ غذای سالم با هدف کاهش مصرف قند و نمک و چربی و افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات" نامگذاری شده است به همین مناسبت مریم اکبرزاده مسئول بهبود تغذیه جامعه شهرستان گراش در این خصوص گفت: مصرف زیاد نمک، چربی و قند سه عامل خطر تغذیه است که در کشور میزان مصرف آنها بیش از مقدار توصیه شده است۸۸ درصد مردم در کشور الگو صحیح تغذیه را رعایت نمیکنند.
وی افزود: بیش از ۴۷ میلیون نفر تغذیه ناسالم دارند که از این میزان بیش از ۶ هزار و ۸۰۳ نفر به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه جان خود را از دست میدهند. ایشان با بیان اینکه امروز کشور دچار اپیدمی اضافه وزن و چاقی شده است،یادآور شد: متاسفانه از هفت عامل شناسایی شده در زمینه مرگ و میر پنج عامل مربوط به مصرف غذا است که با کنترل آنها میتوان درصد زیادی از میزان مرگها در کشور را کاهش داد.
در ادامه گفت: شهرستان ما نیز از این امر مستثنی نیست وطبق آمار سال ۹۴ بیشترین گروه یعنی میانسالان ۲۷/۲۵ درصد اضافه وزن و ۵۹/۱۴ درصد از میانسالان چاق هستند که علل عمده آن در شهرستان مصرف بی رویه گروه پروتئین ها (انواع کباب ها و فست فود ها) و تنقلات بی ارزش ( کاکائو ) و مصرف کم میوه ها به خصوص سبزیجات و به دنبال آن کم تحرکی است.
مریم اکبرزاده با بیان اینکه مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی باید مورد توجه باشد، گفت: متاسفانه امروز به این موارد مهم در سبد کالای خانوادهها کمتر توجه میشود که این امر سبب به خطر افتادن سلامت جامعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه محققان ثابت کردهاند مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان و بیماریهای معده دارد اما متاسفانه امروز به دلیل مصرف بالای نمک در کشور شاهد افزایش تعداد مبتلایان به بیماری فشار خون در جامعه هستیم.ایشان در پایان توصیه کرد:
۱- جایگزینی لبنیات و گوشت کم چرب به جای پرچرب
۲- استفاده از مواد غذایی آب پز، تنوری و کبابی به جای موادغذایی سرخ شده
۳- استفاده از اصل تنوع و تناسب در مصرف روغن هرچند سالم
۴- تفت دادن سبزی ها به جای سرخ کردن
۵- استفاده از ابلیمو و ابغوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای مایونز در سالاد
۶- میان وعده های اماده را خیلی کم مصرف کنید