توصيه هاي بهداشتي براي خريد و نگهداري فرآورده هاي لبني
ظروف مورد استفاده براي شير غيرپاستوريزه پس از مصرف بايد با آب ومايع ظرفشويي شسته شوند.
شير پاستوريزه را حتما در داخل يخچال بين صفر تا چهار درجه به مدت حداكثر ۴۸ ساعت نگهداري نماييد.
از نگهداري و خريد شير پاستوريزه در خارج از يخچال خودداري نماييد.
چنانچه شير پاستوريزه بيش از ۴۸ ساعت در يخچال بماند وعلايم فساد و بريدگي در آن مشاهده نشود، قبل از مصرف حداقل آن را بمدت يك دقيقه بجوشانيد.
از مصرف خامه وكره غيرپاستوريزه خودداري نماييد.
از مصرف بستني غير پاستوريزه خودداري نماييد.
كره بستهبندي شده پاستوريزه تنها به مدت يك هفته در يخچال قابل نگهداري است. اگر مي خواهيد به مدت بيشتري آن را نگهداري كنيد حتما بايد در فريزر گذاشته شود
اگر مجبور به استفاده از شير خام غيرپاستوريزه هستيد، حتما آن را جوشانده و يك دقيقه در حال جوش بههم بزنيد.
شير خام غير پاستوريزه خريداري شده جهت مصرف را، به هيچ وجه قبل از مصرف در يخچال نگذاريد.
توصيه مي شود از پنير بستهبندي با برچسب داراي مجوز هاي بهداشتي استفاده شود.
از خريد ومصرف دوغ فلهاي خودداري نماييد.
از خريد كشك مايع كه داراي علايم كپك زدگي وبوي نامطبوع ميباشد، خودداري نماييد و قبل از مصرف آن را ۱۰ الي ۲۰ دقيقه بجوشانيد.
از خريد پنير محلي تازه خودداري نماييد. پنير تازه در صورتي قابل مصرف است كه دو ماه در آب نمك داخل يخچال باقي بماند تا از آلودگي هاي ميكروبي عاري شود.
محصولات استريليزه تا زماني كه بستهبندي محصول باز نشود قابل نگهداري در دماي اتاق هستند و در صورت باز شدن محصول بايد در يخچال نگهداري شود. مدت نگهداري شير استريل باز شده در يخچال ۲۴ ساعت مي باشد.
واحد بهداشت محیط