توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از مسمومیت
- از ريختن محلولهاي شوينده و نفت و بنزين در داخل ظروف مربوط به فرآورده هاي خوراكي و نوشيدني مانند بطری خالی نوشابه جدا" پرهيز كنيد.
- چنانچه والدین سالمند شما مجبور به مصرف دارو می باشند، استفاده از جعبه های تقسیم داروکمک شایانی به پیشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری در ایشان می گردد.
- داروهاي خود را در مقابل چشم كودكان نخوريد، كودكان از رفتار بزرگسالان تقليد مي كنند و ممكن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند.
- اگر به كودك خود دارو مي دهيد به او تفهيم كنيد كه اين دارو است و از كلماتي مثل آبنبات، شكلات و يا خوراكي استفاده نكنيد.
- برای پیشگیری از مسمومیت دارویی کودک دلبندتان، داروهای مصرفی خود را دور از دسترس کودکان ،در کمدهای بالاتر و مجهز به قفل قرار دهید.
- . علايم مسموميت با منوكسيد كربن: سردرد، گيجي، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگي مي باشد. در ادامه تماس، فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب مي شود.
- از خوابیدن در داخل اتومبیل روشن در حالیکه کولر و یا بخاری آن روشن است خودداری نمایید.
- در صورت بلع نفت فرد را نزديك ترين مركز درماني منتقل نماييد و هرگز او را وادار به استفراغ نكنيداین امر می تواند منجر به مرگ وی شود.
- برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه ها مانند خرزهره، ديفن باخيا مي توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.
- از اختلاط مواد شيميايي مانند جوهر نمك و جرم بر با فرآورده هاي سفيد كننده جداً خودداري كنيد. بخارات و گازهاي ناشي از اين اختلال بسيار سمي و خفه كننده مي باشد.
- مسمومیت با سرب در کودکان می تواند منجر به بروز اختلالات رفتاری، کند ذهنی، اختلال در یادگیری، اختلال در رشد و منجر به بروز تشنج شود.
- براي پيشگيري از مسموميت با سرب در كودكان از دسترسی کودکان به اسباب بازی های پلاستیکی بازیافت شده و یا رنگ آمیزی شده غير استاندارد خودداری نمایید.
- برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن بايد بر اساس وزن و سن کودک به او داده شود. مقادیر بیش از حد درمانی ایجاد مسمومیت مي نماید.
- مصرف مقادیر بالای بسیاری از داروها در اقدام به خودکشی،هرچند ممکن است منجر به مرگ نگردد ولی منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه در فرد مسموم مي شود. واحد غذا و دارو