• 1393/10/08 - 10:28
  • بازدید: 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه هایی که می تواند به خواب راحت تر کمک کند

khabearam

توصیه هایی که می تواند به خواب راحت تر کمک کند:



هر روز بطور منظم ورزش کنید. پیاده روی بسیار مفید است وبه بهتر شدن خواب کمک می کند. بهتر است تمرینات ورزشی را حداقل دو ساعت قبل از خواب خاتمه دهید. چون باعث اختلال خواب می شود.


از چرت های روزانه اجتناب کنید، یا آنها را به حداقل برسانید، زیرا نیاز خواب شبانه را کاهش میدهد . اگر بعد از ظهرها احساس خواب آلودگی میکنید بهتر است پیاده روی کنید تا خواب از سرتان بیفتد.چرت های روزانه اگر کوتاه و به موقع باشند ارزشمند محسوب می شوند. چرت هایی که در ساعت های عصر ( 5-4 بعد از ظهر به بعد ) انجام می گیرد اصلا" مناسب نیستند. چرت باید کوتاه باشد ( 5 تا 20 دقیقه ) در اینصورت است که انرژی بخش و شاداب کننده محسوب می شوند. چرت هایی که بیش از 30 دقیقه طول بکشد موجب احساس کسالت می گردد.


عادت کنید شبها در یک ساعت معین به رختخواب بروید و صبح در یک ساعت معین بیدار شوید. نظم در برنامه خواب میتواند عامل مهمی در رفع بیخوابی شبانه باشد.


هنگامی که واقعا" احساس می کنید خوابتان می آید به بستر بروید . اگر پس از رفتن به بستر خوابتان نبرد ، از رختخواب خارج شده و خود را با کاری سرگرم کنید.


از تماشای تلویزیون یا مطالعه در بستر پرهیز کنید.


قبل از خواب یک دوش آبگرم بگیرید.


اتاقی را که برای خوابیدن انتخاب می نمایید دارای دمای مناسب و حداقل نور و سرو صدا باشد.


برای شام یک غذای سبک بخورید. بعد از ساعت 6 بعد از ظهر مایعات کمتری بنوشید.خصوصا" از نوشیدن مایعاتی مثل چای و نوشابه ی گاز دار خودداری کنید.


پس از شام چای ویا قهوه ننوشید.


قبل از خواب یک لیوان شیر گرم بنوشید که به شروع خواب کمک می کند.


تکنیک های آرام سازی در شروع خواب خصوصا" برای سالمندانی که اضطراب یکی از دلایل بیخوابی آنهاست بسیار موثر است.


توجه داشته باشید اگر احساس می کنید باز هم از بیخوابی رنج می برید و توصیه های فوق کمتر اثر گذار بوده باید از دارو استفاده نمود که در اینصورت حتما" به پزشک مراجعه کنید.


به یاد داشته باشید که هرگز بدون تجویز پزشک نباید از داروهای خواب آور استفاده کنید چون مصرف خود سرانه ی آنها می تواند خطرناک باشد و مشکل خواب شمارا بدتر کند و همچنین آثار نامطلوبی نظیر افت وضعیت فشارخون، سقوط و بدنبال آن احتمال شکستگی، ضعف تنفسی، بروز حالت گیجی و اختلال در جهت یابی را افزایش می دهد.


واحد سلامت خانواده و جمعیت

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8649
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402