• 1396/05/06 - 09:07
  • بازدید: 61
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیام دکتر محمد نبی محمدی به مناسبت روز جهانی هپاتیت( ۶ مرداد ماه)

photo_۲۰۱۷-۰۷-۲۸_۱۲-۴۴-۱۹

دکتر محمد نبی محمدی معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش طی پیامی (۶ مرداد ماه) روز جهانی هپاتیت را گرامی داشت.


متن پیام به شرح ذیل می باشد:



بسم الله الرحم الرحیم


'هپاتیت را حذف کن' شعار منتخب برای روز جهانی هپاتیت در ۲۸ ژوییه ( ششم مرداد) است؛ شعاری که هدف از آن فراهم شدن زمینه های لازم برای ریشه کنی این بیماری به عنوان مهمترین هدف در کشورهای مختلف از جمله ایران است.



امنیت و سلامت دو واژه هستند که هرگز نباید توسط دولت ها مورد غفلت قرار گیرند؛ امنیت و سلامت یک نعمت الهی است که جامعه بشری همواره بدنبال آن بوده و باید پاس داشته شود. در دهه های گذشته، یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی که سالانه سلامت میلیون ها نفر را درگیر و منجر به ناتوانی و مرگ آنها شد، هپاتیت های ویروسی بودند.


هپاتیت درتعریف به التهاب و عفونت کبد اطلاق می شود که می تواند فیبروز، سیروز یا سرطان کبد را در پی داشته باشد. ویروس های هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی (مصرف الکل و مواد مخدر) و بیماری های خود ایمنی نیز جزء دلایل هپاتیت محسوب می شوند.


  تماس با ویروس هپاتیت A از طریق غذا، آب آلوده و یا از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا ایجاد می شود. انواع خفیف هپاتیت A نیازمند درمان نیست و بیشتر افراد مبتلا بدون هیچ گونه آسیب دائمی وارد بر کبد به طور کامل بهبود می یابند.


هپاتیت B یک عفونت کبدی خطرناک ناشی از ویروس هپاتیت B می‌باشد. در برخی بیماران، عفونت هپاتیت B مزمن شده و منجر به نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز می‌شود. سیروز کبدی بیماری است که باعث زخم و سخت شدن پایدار بافت کبدی می شود. این نوع هپاتیت به انواع حاد و مزمن تقسیم می شود.


هپاتیت C از طریق خون آلوده (معمولا توسط استفاده مشترک از سوزن آلوده برای تزریق مواد مخدر) منتقل می‌شود.
هر دو هپاتیت B  و C از طریق تماس با خون فرد آلوده می تواند منتقل گردد. در خصوص کاهش هپاتیت B واکسیناسیون نوزادان، افراد پرخطر و اقداماتی برای پیشگیری طی حدود ۲۶ سال اخیر انجام گردیده است و  بار هپاتیت B در اکثر استان ها از ۲درصد کمتر شده است. آمار در استان های گلستان و سیستان و بلوچستان بالای ۲ درصدمی باشد.


 در مقوله درمان و پیشگیری با متذکر شد که همه دست اندرکاران حوزه سلامت باید توجه ویژه به آموزش و اطلاع رسانی به عموم در جهت انجام آزمایش هپاتیت برای گروه های هدف ، درمان برای کنترل هپاتیت، سلامت خونهای اهدایی و رعایت احتیاطات فردی و بهداشت در مواجه با وسایل تیز و برنده و عدم استفاده مشترک از چنین وسایل هایی و استفاده از روش های مطمئن در روابط جنسی داشته باشند.


 


'هپاتیت را حذف کن' شعار منتخب برای روز جهانی هپاتیت در ۲۸ ژوییه ( ششم مرداد) است؛ شعاری که هدف از آن فراهم شدن زمینه های لازم برای ریشه کنی این بیماری به عنوان مهمترین هدف در کشورهای مختلف از جمله ایران است.


 


به پاسداشت روز جهانی هپاتیت و هفته اطلاع‌رسانی آن ،ضمن تقدیر و تشکر از کلیه فعالین حوزه سلامت خواهان تقویت آموزش و اطلاع رسانی جهت گروههای هدف به عنوان اساس کار پیشگیری ، کنترل و درمان موارد بیماری ها و همکاری های درون بخشی و  بین بخشی بوده و در نهایت باور و هدف ما دنیای بدون هپاتیت است و آرزوی ما ریشه کنی این بیماری‌ها تا سال ۲۰۳۰ است. که امید است با همکاری همه به این امر دست یابیم .


دکتر محمد نبی محمدی


معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8169
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402