• 1400/11/24 - 05:47
  • بازدید: 350
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیام تبریک معاون بهداشت به مناسبت هفته سلامت مردان ایرانی (سما)

IMG_6829

 

یکم الی هفتم اسفند ماه هفته ملی سلامت مردان ایرانی گرامی باد

شعار امسال " مشارکت مردان ، واکسیناسیون حداکثری (کرونا) ، محافظت جمعی "

 

  • مهندس علیرضا مساح ضمن تبریک فرا رسیدن هفته سلامت مردان ایرانی (سما) و با اشاره به شعار این مناسبت، در گفتگویی با روابط عمومی معاونت بهداشت موضوع «مشارکت مردمی در جهت ارتقای پوشش واکسیناسیون شهرستان» را مطرح کرد و در این مورد گفت:

.

واکسنها یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی دنیای معاصر قلمداد میشوند و به گفته سازمان جهانی بهداشت سالانه از مرگ دو تا سه میلیون نفر بر اثر بیست نوع بیماری جلوگیری میکنند. تولید واکسن ایمن و مؤثر کرونا نیز گامی بزرگ در تلاشهای جهانی برای پایان دادن به همه گیری کرونا است.

واکسن کرونا به طور قابل توجهی عوارض شدید و مرگبار بیماری را کاهش می دهد. برآورد می شود در افراد واکسینه شده میزان بستری در بخش های غیر ICU   ۶۳٫۵%، میزان بستری در ICU 65.5% و میزان مرگ تا۶۹٫۳%کاهش مییابد.

واکسنها قبل از ورود به بازار به دقت و در چند مرحله بررسی میشوند. مرحله اول در آزمایشگاه، سپس برروی حیوانات و بعد بر روی انسان در سه مرحله کارآزمایی  بالینی میشوند تا در نهایت نهادهای مرجع آنها را تایید کنند و اجازه مصرف آنها را در سطح گسترده بدهند.

با اینکه واکسنها بسیار موثرند، اما فعلا  باید به پوشیدن ماسک، شستشوی دستها، تهویه مناسب، فاصله فیزیکی و پرهیز از تجمع ادامه داد. واکسیناسیون به معنی کنار گذاشتن احتیاطات نیست چرا که واکسن های موجود از ابتلا به بیماری شدید و مرگ‌ومیر جلوگیری میکنند و احتمال عفونت در افراد واکسینه شده همچنان وجود دارد.

ممکن است برخی از کسانی که درباره تاثیرات واکسن شک دارند یا نگرانند، با شنیدن نظرات بقیه مردم و یا خواندن مطالبی در فضای مجازی و یا رسانه های اجتماعی از دریافت واکسن خودداری کنند.

    واکسن کووید-19  

  • روابط عمومی معاونت بهداشت:

در جامعه باورهای غلطی منتشر شده که باعت ترس مردم نسبت به تزریق واکسن شده است، نظر شما در مورد این باورها چیست؟

  • مهندس علیرضا مساح:

بر اساس نتایج پرسشگری های به عمل آمده، در جامعه دو باور غلط بیشتر از بقیه مردم را نگران کرده است:

۱- وحشت از ناباروری و ۲- ترس از تغییرات ژنتیکی

در مورد وحشت از ناباروری باید گفت: در کشور ما مخالفان واکسن تئوری های توطئه را به این شکل مطرح می کنند که واکسن های مختلف توسط موسسات خارجی ساخته شده و نیت از ساخت آن ،  کم کردن و یا از بین بردن جمعیت مسلمان است و این واکسنها ایجاد ناباروری میکنند،  که به هیچ وجه ریشه علمی ندارد. این در حالی است که این واکسنها در سراسر دنیا به کار میروند و قاعدتا آثار یکسانی بر روی انسانها خواهد داشت و بروز عوارض تنها در پیروان یک دین خاص ، منطقی نخواهد بود.

مطالعه ای در این خصوص  برروی۲۰۰۰زوج توسط انستیتوی ملی تحقیقات سلامت آمریکا انجام شد. این مطالعه نشان داد هیچ تفاوتی در میزان باروری در بین زوجهایی که مرد یا زن یا هر دوی آنها واکسینه شده اند با زوجهایی که هیچ یک از آنها واکسن دریافت نکرده اند وجود ندارد

و در مورد  ترس از تغییر ژنتیکی باید گفت که : در نقاط دیگر جهان شایعاتی در مورد واکسن کرونا عنوان شده که از آن جمله به ترس از تغییر DNA انسان و قرار گرفتن ریز تراشه هایی در بدن برای ردیابی اطلاعات افراد میتوان اشاره کرد. این شایعات همه بدون اساس است. واکسن ها حتی آن دسته که با بکار گیری تکنولوژیهای ژنتیکی ساخته شده اند تغییری در ساختار ژنتیکی انسان ایجاد نمیکنند و ریز تراشه ای با واکسن وارد بدن نمی شود.

  دانشکده علوم پزشکی گراش

  • روابط عمومی معاونت بهداشت :

پیام پایانی شما در خصوص واکسیناسیون کووید-۱۹ چیست؟

  • وی در ادامه افزود:

بطور کلی آنچه ما در مورد واکسن کووید باید بدانیم این است که: ·واکسن کووید به ما در برابر ابتلا به بیماری کرونا ، ابتلا به فرم شدید بیماری و مرگ ناشی از بیماری کمک میکند. در مورد گونه امیکرون دریافت نوبت سوم واکسن بشدت موثر بوده است. ·دریافت واکسن کووید ما را به بیماری کرونا  مبتلا نمیکند و تست کووید بعد ازدریافت  واکسن مثبت نمی شود. ·دریافت واکسن علاوه بر اینکه به خود ما کمک میکند، به اطرافیان ما هم کمک میکند که کمتر با ویروس مواجه شوند. ·واکسیناسیون وقتی کامل است که حداقل دو هفته از نوبت سوم گذشته باشد. ·اگر ما بطور کامل واکسینه شده باشیم می توانیم بسیاری از فعالیت های قبل را از سر بگیریم ولی هنوز احتیاج به پوشیدن ماسک و حفظ فاصله فیزیکی داریم، بخصوص برای حفاظت بیشتر نسبت به گونه ویروس دلتا و اومیکرون ·بعد از تزریق واکسن ممکن است دچار عوارض شویم. این عوارض طبیعی بوده  و ناشی از واکنش سیستم ایمنی ما در مقابل واکسن است و در عرض چند روز برطرف می شود. ·واکسن هایی که در اختیار ما قرار می گیرند برای انجام آزمایش روی انسان نیستند. این واکسنها قبلا در مطالعات کار آزمایی بالینی بررسی شده و تاثیر و سلامت آنها مورد تائید قرار گرفته است. ·حتی اگر قبلا مبتلا به کووید شده ایم، باز هم لازم است واکسن دریافت کنیم. واکسیناسیون ایمنی بهتر و پایدارتری به ما میدهد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 7766
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402