• 1399/05/11 - 05:02
  • بازدید: 118
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیام دکتر مهروری به مناسبت "هفته جهانی تغذیه با شیر مادر"

تغذیه با شیر مادر

سازمان‌های بهداشت جهانی و یونیسف (هفته اول آگوست)، ۱۰ تا ۱۶ مرداد ماه را به ‌عنوان هفته جهانی شیر مادر نامگذاری کرده اند. هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. متن پیام دکتر طیبه مهروری معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، به همین مناسبت، این گونه است:



دکتر طیبه مهروری معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش و متخصص اطفال به مناسبت هفته جهانی تغذیه باشیر مادر( ۱۰ الی ۱۶مردادماه)درخصوص ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: «آثار بسیار مفید شیرمادر بر سلامت جسم، ذهن و روان کودک و سلامت مادر و خانواده به حدی است که از هیچ تلاشی نباید فروگذار کرد تا تمامی مادران در شرایط مختلف بتوانند با اعتماد بنفس و توانمندی فرزندانشان را با شیر خود تغذیه نمایند.کوشش های  والدین، اقوام نزدیک، دوستان و تیم پزشکی می تواند تغذیه شیرخوار با شیرمادر را راحت تر و عملی تر سازد»


وی اظهار کرد: همانطور که کودکان در زمینه رشد و تکامل با هم تفاوت های زیادی دارند، در زمینه روش تغذیه با شیرمادر هم یکسان نیستند، لذا در بحث تغذیه با شیر مادر باید تفاوت های فردی را هم در نظر گرفت به همین دلیل است که تغذیه با شیرمادر علم و هنر محسوب می شود.


دکتر مهروری ضمن اشاره به اینکه شیر مادر تمام نیازهای شیرخوار در ۶ ماه اول تامین می کند، افزود: هنگام شروع تغذیه تکمیلی (پس از پایان ۶ ماهگی) نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، از آنجایی  که در سال اول زندگی غذای اصلی شیرخوار شیر مادر می باشد، برخی از شیرخواران از خوردن شیر مادر امتناع می کنند.


متخصص اطفال گفت: علائم و نشانه های امتناع از شیرخوردن امتناع ناگهانی شیرخوار از شیرخوردن، اغلب اعتصاب شیرخوار(nursing strike) نامیده می شود و می تواند در هر زمانی بروز کند. مادر اغلب تصور می کند که این تصمیم شخصی شیرخوار یا پس زدن ارتباط شیردهی توسط اوست یا آن را دلیلی مبنی بر بد بودن و یا کافی نبودن شیرش تلقی می کند، مادران اغلب این اتفاق را با از شیر گرفتن شیرخوار پاسخ می دهند.


 دکتر مهروری افزود: علل اعتصاب شیرخوار، نوعی تغییر در الگوهای رفتاری شیرخوار است که ممکن است به علت عادت ماهیانه مادر، تغییر در رژیم غذایی مادر، تغییر در نوع صابون، عطر یا دوئودورانت مادر و یا استرس مادر ایجاد شود. گرفتگی بینی شیرخوار ، ریفلاکس معدی – مری و دندان در آوردن نیز می تواند از علل اعتصاب در شیر خوردن باشد. در شیر خواران بزرگ تر زمانی که مادر به سر کار بر می گردد و شیر با بطری به شیر خوار داده می شود، یا در جدایی مادر و شیر خوار، ممکن است شیر خوار به طور ناگهانی از شیر خوردن امتناع کند و گاهی شیر خوار تغذیه از یک پستان امتناع می کند این اتفاق پس از بروز ماستیت(عفونت پستان)وقتی که طعم شیر کمی شورتر می شود، ممکن است ایجاد شود. اگر علت شناسایی و رفع شود معمولا شیر خوردن از سر گرفته می شود .


وی در ادامه گفت: هرگاه کودک از گرفتن پستان امتناع کند، تلاش برای برقراری مجدد تغذیه از پستان ممکن است چندین روز یا بیشتر طول بکشد این شیر خواران زمانی که خواب آلوده هستند یا تازه بیدار شده اند بهتر شیر می خورند. روش های دیگری برای برقراری مجدد رابطه شیر دهی، شامل تغذیه شیرخوار در سکوت و بدون حواس پرتی، در آغوش گرفتن و نوازش کردن او بصورت تماس پوست با پوست و استفاده از حمام ( شیرخوار و مادر با هم) به عنوان استراتژی آرام بخش و ایجاد تماس مجدد عاطفی می باشد. اجتناب از تغذیه با یطری شیر و به کار بردن سایر روش های تغذیه از جمله تغذیه با فنجان، اغلب در غلبه بر امتناع از پستان موفقیت آمیز است. به مادر باید توصیه شود برای حفظ شیر خود پستان را با روش های دوشیدن دستی یا مکانیکی بدوشد تا مشکل امتناع از گرفتن پستان با کاهش تولید شیرمادر پیچیده تر نشود .

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 8092
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

خانم دکتر

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اخبار اختصاصی:مسابقه داستان نویسی با هوش مصنوعی

26 آبان 1403

اطلاعیه:ورود به سایت دفتر بهبود تغذیه

18 مرداد 1402

اطلاعیه:پویش مجازی سلامت در نوروز

02 فروردین 1402