کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان برگزار شد
کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان گراش با رویکرد «وضعیت تغذیه ای شهرستان» با حضور معاون فرماندار، دکتر عبدالهی بعنوان دبیر کمیته و روسای ادارات در فرمانداری برگزار شد.
مریم اکبرزاده مسئول بهبود تغذیه جامعه از معاونت بهداشتی در این کارگاه، اهداف راهبردی برنامه بهبود تغذیه را افزایش آگاهی و ارتقای نگرش تغذیه ای جامعه، کاهش شیوع کمبود در ریز مغزی های (آهن و روی، ویتامین A و ویتامین D ) و توقف اضافه وزن و چاقی عنوان کرد.
اکبرزاده گفت: طبق مطالعات و تحقیقات کشوری انجام شده استان فارس، یکی از سه اقلیم برتر دارای کودکان دچار سوء تغذیه زیر ۵ سال است که اقدامات صورت گرفته از واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی گراش شناسائی کودکان دچار سوء تغذیه ای زیر ۵ سال، که با همکاری کمیته امداد اقداماتی در خصوص دریافت سبد غذائی در حال اجرا است. و با توجه به آن مطالعات و تحقیقات افزود که جمعیت شهر بیشتر از جمعیت روستا دچار کمبود ویتامین D هستند. گفتنی است ویتامین D به اندازه مصرف ۸ ماه بین کارکنان فرمانداری و روسای ادارات توزیع شد.
در ادامه به افزایش پوشش مراقبتی گروه های سنی به خصوص میانسالان و سالمندان، ارزیابی و غربالگری تغذیه ای، افزایش بیماری های غیر واگیر وابسته به الگوی تغذیه ای نامطلوب مثل دیابت، فشار خون و چاقی در شهرستان اشاره کرد. سپس به بیان نتایج تن سنجی گروهای سنی مختلف پرداخت که در نوجوانان لاغری و در میانسالان و سالمندان اضافه وزن و چاقی شیوع بیشتری دارند .
وی گفت: سه نمودار الگوی نا مناسب تغذیه ای که بیشترین آمار را در شهرستان دارد الگوی نامناسب در مصرف روغن، الگوی نامناسب در مصرف لبنیات، الگوی نامناسب در مصرف نوشیدنی های گازدار و انواع فست فودها می باشد که در میانسالان، بیش از ۵۰ درصد چاقی شکمی، ۷۰ درصد از آنها تغذیه نامطلوب و فقط ۳۰ درصد از میانسالان تغذیه مطلوب دارند.
گفتنی است تشکیل کارگروهی در خصوص ساماندهی بوفه مدارس و توزیع بسته های غذای سالم، ارزیابی تن سنجی و غربالگری الگوی تغذیه ای کارکنان تمام ادارات در جهت افزایش پوشش مراقبت تغذیه ای میانسالان از جمله اقداماتی است که در این جلسه به تصویب رسید.